满分5 > 高中英语试题【答案带解析】

After she left the town, Jane stopped th...

??? After she left the town, Jane stopped the car at the landing near the entrance of the bay ( ).She stepped into the _____ and rowed out silently. The tide was rushing to the entrance and _____ to the wild? open sea. She had to row across the bay to reach _____ side. The waves struck against the side of the boat, _____ and uneven; it became _____ difficult to row.? If she _____ for a moment, the tide would push the boat?? back towards the _____.

She wasn' t even halfway, _____ she was already tired and her hands _____ from pulling on the rough wooden oars (船桨). “I'm never going to _____ it”, she thought. She rested the oars on her knees and _____ her head helplessly, then looked up as she _____ the boat shift(晃动) against the tide.

The east wind , which had swung( ) around from the south-west, _____ her help and pushed the boat towards the mountains. It was going to be _____. Her hands weren't so painful. Her chest didn’t feel as if it was about to burst _____.

The lights of the town became _____. one of the oars banged against the side of the boat and she _____ it with a start. Had she been asleep, or just _____? She looked over her shoulder.? She was almost on the beach. The girl gave? one last _____ on the oars to ground the boat, and then lay back against the seat. She listened to the waves _____ and knew she had come home. Far across the moonlit bay the lights were no more than a sparkling chain.

1.A. car B. boat C. ship D. mail

2.A. beside B. before C. behind D. beyond

3.A. another B. other C. either D. the other

4.A. deep B. calm C. gentle D. rough

5.A. more B. less C. as D. least

6.A. slept B. continued C. rested D. rowed

7.A. home B. mountains C. south-west D. entrance

8.A. if B. so C. but D. since

9.A. hurt B. ruined C. troubled D. broke

10.A. get B. make C. keep D. take

11.A. mined B. dropped C. cocked D. raised

12.A. saw B. made C. heard D. felt

13.A. got to B. came to C. sent for D. reached for

14.A. difficult B. serious C. fine D. certain

15.A. any more B. still more C. no more D. once more

16.A. brighter B. bigger C. closer D. smaller

17.A. destroyed B. threw C. repaired D. seized

18.A. dreaming B. guessing C. inventing D. expecting

19.A. blow B. hit C. pull D. strike

20.A. anxiously B. happily C. sadly D. carefully

 

1.B

2.D

3.D

4.D

5.A

6.C

7.D

8.C

9.A

10.B

11.B

12.D

13.B

14.C

15.A

16.D

17.D

18.A

19.C

20.B

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了一个女孩在大海中划船回家的艰难经历,最后借助风向终于平安到家了。

1.考查名词词义辨析。A. car汽车;B. boat小船;C. ship舰船;D. mail邮件。根据下文中的“the boat”可知,她上了船,悄悄地划了出去,故B项正确。

2.考查介词词义辨析。A. beside在……旁边;B. before在……之前:C. behind在……后;D. beyond在……的那一边(更远处)。根据本空前的“The tide was rushing to the entrance and”可知,海浪涌向海口,然后又向大海的远方冲去,故D项正确。

3.考查形容词词义辨析。A. another另一的;B. other其他的;C. either二者其一的;D. the other两者中的另一个。根据语境可知,她不得不划船穿过海湾到对岸,故D项正确。

4.考查形容词词义辨析。A. deep深的;B. calm平静的;C. gentle温和的;D. rough粗野的(汹涌的)。根据本空后的“and uneven”可知,海浪拍打着小船,汹涌不平,故D项正确。

5.考查副词词义辨析。A. more更多、更大;B. less更少;C. as如同;D. least最少。上文说海浪拍打着小船,汹涌不平,这使划船变得更加困难了,故A项正确。

6.考查动词词义辨析。A. slept睡觉;B. continued继续;C. rested休息;D. rowed划船。根据本空后的“for a moment, the tide would push the boat?? back towards the ___7___.”可知,如果她休息片刻的话,海浪会把船推回海口,故C项正确。

7.A. home家;B. mountains山;C. south-west西南;D. entrance入口。船是从海口划出来的,如果她休息片刻的话,海浪会把船推回海口,故D项正确。

8.考查连词词义辨析。A. if如果;B. so所以;C. but但是;D. since既然。根据本空后的“she was already tired and her hands ___9___ from pulling on the rough wooden oars (船桨)”可知,还没划到一半,但是她就已经很累了,两只手被粗糙的船桨划伤了,故C项正确。

9.考查动词词义辨析。A. hurt疼痛、受伤;B. ruined毁坏;C. troubled折磨;D. broke断掉。根据本空后的“from pulling on the rough wooden oars (船桨)”可知,她的手被粗糙的船桨划伤了,故A项正确。

10.考查动词词义辨析。A. get得到;B. make做成;C. keep保持;D. take带走。还没划到一半就已经累得不行还受了伤,她认为自己不会成功了,make it表示“成功、做成某事”,故B项正确。

11.考查动词词义辨析。A. mined开采;B. dropped低下;C. cocked竖起;D. raised抬起。根据本空后的“her head helplessly”可知,她无助地低下了头,故B项正确。

12.考查动词词义辨析。A. saw看见;B. made制作;C. heard听见;D. felt感觉。根据本空后的“the boat shift(晃动) against the tide.”可知,她感觉到小船在海浪中晃动,故D项正确。

13.考查动词短语辨析。A. got to到达;B. came to带来、来参加;C. sent for派人去请;D. reached for伸手去拿。根据本空后的“her help and pushed the boat towards the mountains.”可知,风向的转变给她带来了很大的帮助,把小船推向大山的方向,故B项正确。

14.考查形容词词义辨析。A. difficult困难的;B. serious严重的;C. fine好的;D. certain确定的。上文说风向的转变给她带来了很大的帮助,一切都向好的方向发展,故C项正确。

15.考查副词短语辨析。A. any more再、还;B. still more更何况;C. no more不再;D. once more再来一次。根据本空前的“Her chest didn’t feel as if it was about to burst”可知,她的胸脯也不再觉得像要裂开了,故A项正确。

16.考查形容词词义辨析。A. brighter更亮的;B. bigger更大的;C. closer跟亲密的;D. smaller更小的。船驶向远方,城镇的灯光变得更小了,故D项正确。

17.考查动词词义辨析。A. destroyed摧毁;B. threw扔;C. repaired修理;D. seized抓住。根据本空后的“it with a start”可知,她猛地抓住了船桨,故D项正确。

18.考查动词词义辨析。A. dreaming做梦;B. guessing猜想;C. inventing发明;D. expecting期望。根据本空后的“She looked over her shoulder.? She was almost on the beach.”可知,当女孩的船离岸边越来越近时,她简直不敢相信眼前的一切,此处是说是睡着了还是在做梦?故A项正确。

19.考查名词词义辨析。A. blow吹;B. hit打;C. pull拉;D. strike撞击。根据本空后的“on the oars to ground the boat,”可知,女孩最后用力划了一下桨,把船搁浅了,故C项正确。

20.考查副词词义辨析。A. anxiously焦虑地;B. happily高兴地;C. sadly伤心地;D. carefully仔细地。根据本空后的“and knew she had come home.”可知,到岸后女孩高兴地听着海浪的声音,因为她知道自己已经到家了,故B项正确。

复制答案
考点分析:
相关试题推荐

??? It’s? natural to greet friends with a smile and a wave. 1. But what happens if your face and???? body send mixed messages? Would someone be more likely to believe the look on your face or the way? you hold your body?

Scientists have recently tackled these questions. They found that when a person is looking at your face, she might not believe what she sees if your body language doesn’t match the feeling that your face shows.

2. Previously,? they had found that the tone of a person’s voice can be more important than the??? words that are spoken. For example, most people tend not to believe a person who says in a flat voice, “I’m so excited.”

When it came to emotions conveyed by facial expressions and body language, most scientists suspected that the face was more important. To test if this was true, psychologists showed people a number of pictures of isolated(孤立的)faces and isolated bodies (with faces blurred out(模糊的)) that showed anger or fear. 3.

An angry face had low eyebrows and tight lips. A scared face had high eyebrow and a slightly open mouth. 4. A scared body had arms forward and shoulders square, as if ready to defend.

These results told the researchers that mixed signals can confuse people. Even when people pay attention to the face, body language subtly(微妙地) influences which emotion they read.

5. If you want to be understood, it helps to avoid sending mixed messages.

A. Studying such mixed messages is nothing new for scientists.

B. So, your body language is important for telling people how you feel.

C. Scientists feel new to study the mixed message that confuses people.

D. An angry body had arms back and shoulders at an angle, as if ready to fight.

E. Body language can sometimes be misunderstood in different culture backgrounds.

F. When you do this, your face and body work together to show your friends that you’re happy to see them.

G. They also showed pictures in which angry or scared faces were paired with angry or scared bodies

 

查看答案

??? It’s not just adults who have a thing or two to discuss with other people, babies too have their own social lives and enjoy group interaction, according to a world-first study.

The breakthrough study conducted by psychologist Professor Ben Bradley, at Charles Sturt University, could completely transform the way child-care centres are set up. In their study, the researchers examined groups of nine-month-old babies in New South Wales and Britain.

And they came across astounding(令人吃惊的) results. It was found that infants had “social brains” and focused not just on their mothers but on social life in groups as well.

“They communicate with more than one baby at once, and show jealousy and generousness,” said Professor Bradley.

He added, “They develop their own meanings through group interaction, they notice if a group member is behaving differently and they take on roles, such as leaders and followers.”

“A baby who has a depressed mother tends to be withdrawn ( ), but put that same baby in a group of its peers (同龄人) and they behave and interact like any other baby.”

It was the first all-baby group study ever to be conducted. “Most studies of babies concentrate on the infant-mother relationship, assuming that is the single foundation for mental health, but babies are constantly involved with groups of people other than their mothers, fathers, siblings, grandparents and those taking care. Therefore, the mother-baby approach needs to be combined with a group approach,” said Bradley.

Phoebe Christison, a child-care worker at Camperdown Sunshine Bubs in Sydney’s inner west, said she often noticed what appeared to be emotional attachments developed between toddlers.

She said, “Joel ____ months ) and Isabella ____ months ) always like to hold hands when they sit in their high chairs and eat. And babies definitely show jealousy. They push and touch each other, and copy what the other is doing.”

1.Which of the following statements about the study is TRUE?

A. It’s the first study to look at all-baby groups.

B. It divides babies according to their personalities.

C. Its aim is to change the way of child care.

D. Its results are hard to believe.

2.A baby who has a depressed mother? _____.

A. tends to be a follower B. also enjoys group interaction

C. has poor social ability D. pays more attention to its mother

3.What can be inferred from the result of this study?

A. There’s no need of child-care centers at all.

B. Babies are affected by groups more than by their mothers.

C. Adults should include babies when having social activities.

D. The normal infant-mother bond alone isn’t enough for the good mental health for babies.

4.The underlined word “toddlers” in Paragraph 8 can be replaced by “____”.

A. adults B. infants

C. peers D. groups

 

查看答案

??? Let me tell you, Johnson, this is going to be the biggest development in animal-imitative cybernetics?? (动物模仿控制学) since Hayes pioneered the field way back in 2014. Everybody’s going to want a piece of my discovery! Everyone! Even United States of Earth Defense! I’m going to be the richest man alive!

I can see you don’t share my excitement yet. Just wait, old friend. Accompany me to my lab, and we will see who has the last laugh. You’ll be begging me to take you on as a lab assistant after I...Oh, here we are. You first, my good man. You see, I had already come up with the perfect cybernetic engine, able to copy any life form. The question was, which creature would be the best show of my discovery? I’ve used a life form nobody’s considered for cybernetics. It is powerful, graceful, intelligent, and best of all people love it. I chose the tiger!

Go on, have a glance! Ha! Don’t look so shocked, Johnson. I leave it powered down when I’m not testing it. It is rather great, though. Yes, all the latest technology, including claws ( ) I had made from vanadium alloy(合金). It cuts through steel like its wet cardboard. The process that I used to get its mind in the computer will be enough to ensure me fame and fortune.

Huh? It did move, didn’t it? I guess I left it on yesterday. No, don’t look so nervous; I can shut off its main power with this remote(遥控器)right here. Nothing to worry about. I really don’t think it’s regarding you as a meal. Be reasonable, old...Oh, God! Johnson! The remote, where is it? Where?!

Ah, there we go! Too late to save Johnson, though. What a pity. Better safe than sorry. There! God, what a mess. Even worse, I can’t call the police now; the bad publicity would overshadow my breakthrough, and certainly frighten the investors. I’ve got to get rid of the body secretly, somehow. I could bury it, but I might be seen. I could burn it, but the smoke would be very doubtful. What to do?

What to...

I wonder...How fast can this cat eat?

1.What’s the author’s attitude towards his invention?

A. Proud. B. Disappointed.

C. Cheerful. D. Astonished.

2.It can be inferred that the invention in the passage is a____.

A. surprise B. success

C. failure D. wonder

3.According to the passage, what was the worst result of this invention?

A. He couldn’t get rid of his friend’s body. B. The robot tiger killed his friend.

C. He couldn’t control the robot tiger. D. The robot tiger had to be improved.

4.What does the last sentence “I wonder...How fast can this cat eat” suggest?

A. The writer wanted to know if he could find a cat to eat John’s body.

B. The writer wondered how fast this cat could eat a person.

C. The writer wanted to test whether this machine tiger is powerful enough.

D. The writer wanted to cover up the facts that his experiment is a failure.

 

查看答案

??? There are moments in life when you miss someone so much that you just want to pick them from your dreams and hug them for real! Dream what you want to dream; go where you want to go; be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.

May you have enough happiness to make you sweet, enough difficulties to make you strong, enough sorrow to keep you human, enough hope to make you happy.

Always put yourself in others’ shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the other person, too.

The happiest people don’t necessarily have the best of everything; they just make the most of everything that comes along their way. Happiness lies for those who cry, those who hurt, those who have searched, and those who have tried, for they can appreciate the importance of people who have touched their lives.

Love begins with a smile, grows with a kiss and ends with a tear. The brightest future will always be based on a forgotten past, and you can’t go on well in life until you let go of your past failures and heartaches.

When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you’re the one who is smiling and everyone around you is crying.

Please send this message to those people who mean something to you, to those who have touched your life in one way or another, to those who make you smile when you really need it, to those who make you see the brighter side of things when you are really down, to those who you want to let know that you appreciate their friendship. And if you don’t, don’t worry; nothing bad will happen to you. You will just miss out on the opportunity to brighten someone’s day with this message.

1.The tone used in the passage is____ .

A. discouraging B. negative

C. positive D. critical

2.Which statement does the writer probably agree with?

A. If you want to cry, cry. B. Smile in face of death.

C. The best or nothing. D. Nothing is impossible.

3.After reading this passage, a reader is most likely to____.

A. smile and then ignore it B. think about life’s hardship

C. exchange shoes with a friend D. share it with some of his friends.

4.According to the passage, we can make ourselves strong_____.

A. by dreaming what we want to dream B. after times of attempts and failures

C. so long as we are full of hopes D. if we try to make more friends

 

查看答案

Language requirements for all programmes, except Creative Writing

All teaching for the programmes is in English. We require all applicants whose first language is not English to have one of the following test results:

Academic IELTS details can be obtained from local British Council offices. The minimum requirement is an overall band score of 6.5 with no less than 6.5 in each of the four elements.

Applicant's Academic IELTS and Cambridge CAE test results will be directly accessed by our office.

In order for us to do this, applicants should supply the following information on their application form: Academic IELTS:

Test Report Form (TRF) number Cambridge CAE/CPE

Candidate ID number (this is 3 letters and 6 numbers) and secret number (4 numbers)

These results should have been achieved in the same sitting, and no more than 2 years before the date of application.

Language requirements for Creative Writing

The minimum requirement is an overall Academic IELTS band score of 7.0, with no less than 7.0 in each of the four elements. Applicants with Cambridge CAE require grade A. These results should have been achieved in the same sitting, and no more than 2 years before the date of application.

In addition to meeting the above language requirements for Creative Writing, all applicants are required to submit a 300-400 word written piece, explaining their reasons for applying.

All programmes: notice concerning TOEFL test scores

Please note Due to UK Government restrictions, we are no longer able to accept TOEFL test scores.

1.What subject does the text focus on?

A. Language requirements. B. International programmes.

C. College accommodation D. Information for teachers.

2.Besides satisfying language demands, what is needed for Creative Writing?

A. Candidate ID number. B. Test Report Form number

C. A written work of 300-400 words D. Secret information about the applicant.

3.Which of the following is unacceptable for the programmes?

A. Cambridge CPE. B. Cambridge CAE.

C. Academic IELTS. D. TOEFL test scores.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.
500w彩票